Centreren

10 July 2020
July 10, 2020  @  00:00 July 10, 2020  @  00:00

Sta jij in het middelpunt van je eigen leven? Zit jij comfortabel in je eigen lichaam met je hart, ziel en zaligheid?

Of is er iets, zijn er dingen in- of om je heen waarom dat lastig is of niet gaat. Omzeil je van alles, ontken je gevoelens en lichaamssignalen. Is alles om je heen te veel, raak jij jezelf wat kwijt in de drukte, weet je het gewoon niet en doe je maar wat, op hoop van zegen?

Als je dit bovenstaande herkent, stel jezelf dan iedere dag de volgende vragen. De antwoorden komen vanzelf, doe daar niet je best voor, maar stel de vragen wel iedere dag.

  1. Waar wordt ik gelukkig van?
  2. Wat of wie maakt me aan het lachen?
  3. Wat haalt het beste in me naar boven?

Het is een natuurwet en jouw geboorterecht te zijn wie je bent, met alles er op en eraan. Kijk naar de natuur: Een mier is mega sterk, maar gaat niet vrijwillig zwemmen. Een vis is briljant in het water, maar zal niet lang in de lucht leven. Een vogel bezit het talent te kunnen vliegen, maar kan voor geen meter een gang graven onder de grond. Een worm wel, maar die is weer treurig slecht in tjilpen.
Maar geen van allen houden zich in te zijn wie ze zijn en leven 100% volop. Hoe zit dat nou met jou?

Hoe fijn zal het zijn, als je blij bent met wie je bent en de behoefte voelt heel goed voor jezelf te zorgen. Je leeft immers maar 1 keer en daar mag je echt van gaan genieten, van alles ontdekken, uitvinden en ervaren. Een kant en klaar avontuur speciaal voor jou, ten minste als jij dat wilt. Helemaal hier in het westen, waar geen grote oorlog en grote hongersnood heerst.

Ik denk dat als jij je gaat verdiepen in jezelf tot op celnivo, je verstelt zult staan hoeveel je hebt en hoe wonderbaarlijk je in elkaar zit. Je ziet bijvoorbeeld opeens hoe bijzonder je ogen zijn. Hoe het toch kan dat jij ziet wat jij ziet en hoe dat precies werkt, en wat zie jij eigenlijk? Of over je hart, die jou levenslang trouw is en nonstop klopt. Of dat je 100 biljoen cellen hebt die heel precies in contact zijn met elkaar. En dat als je lacht er meteen goedvoel stofjes worden geproduceerd in je hersenen.

Centreren staat voor leren optimaal te leven in de breedste zin van het woord.

Gun jezelf en je omgeving, dat je jezelf leert kennen in alle hoeken en gaten, waar je verrukt van bent, wat je mateloos interessant vindt en blij van wordt, niemand anders die dat voor je kan doen en daarachter kan komen. En laat het vooral de wereld ook weten, verspreid jou geluk met bakken graag, dat hebben we hier nodigĀ  :-). Aloha!