Mijn specialisaties

Het is een ware kunst om uit te vinden wat je nou precies nodig hebt, om de beste versie van jezelf te kunnen zijn.  Om in het centrum van jouw eigen leven te staan en de volle verantwoording daarvoor durft te nemen. Optimaal te zijn wie je bent en datgene te doen waarvoor je hier gekomen bent. Daar heb je gelukkig je hele leven de tijd voor.

Mijn specialisatie is kort gezegd jou te helpen zoeken naar datgene waar jij werkelijk gelukkig van wordt en energie van krijgt. Zodat jij met hart en ziel je leven kan leven. Dat doe ik op meerdere manieren, daarover later meer.

Disbalans kan zich in allerhande gevoelens uiten:

Je ligt er af, je voelt je niet fit, bent te lang en te vaak moe. Je kan je ei niet kwijt, voelt je niet blij, zit vast in je hoofd, je wil wel maar het lukt niet. Je hebt pijnklachten die komen en gaan en komen. Maar uit onderzoeken via de huisarts komt verder niets zorgwekkends, terwijl je je echt niet oké voelt. Ook wel SOLK genoemd, somatisch onverklaarbare lichamelijke klachten.

Herken je dit of heb je klachten als slaapproblemen, hoofdpijn, angsten, paniekaanvallen, burn-out klachten, darmklachten. Waar je graag een verandering in wenst?

Dan kun je een afspraak bij mij maken. Ik ga samen met jou opzoek naar wat het is wat jij nu nodig hebt om te kunnen veranderen, herstellen en vernieuwen. Er zijn meerdere wegen naar Rome, welke route neem jij?

Mijn scholing

In de jaren 90 heb ik 3 jaar Natuurgeneeskunde gestudeerd, heb ik in Azie gereisd en zong ik in een komisch theaterduo.
In 2000 heb ik de studie Fysiotherapie afgerond en de opleiding tot Pilates instructrice, het Mulligan concept en ManueleTriggerpoint therapie gevolgd.

In 2004 ben ik erg ziek geworden, een post viraal syndroom noemde de specialist het, wat 10 jaar of langer zou gaan duren. Na 2 jaren van resetten onder begeleiding van goede hulp vond ik weer een nieuw evenwicht. Mijn voordeel is nu wel dat ik hierdoor ervaringsdeskundige ben geworden, als het gaat om onbegrepen aandoeningen.

Dankbaar

Het is waar, ik ben nu erg dankbaar voor die periode. Ongekend wat het me gebracht heeft aan inzichten in mezelf en mijn kijk op het leven. Deze confrontatie, heeft me goed wakker geschud.


Zorg goed voor je lichaam, het is de enige plek waar je kunt wonen‘, deze eenvoudige zin, is mijn redding geworden. Als deze basis er niet is, verzwakt langzaam maar zeker je bloedeigen fundament in het leven.

En zo begon ik weer gezond en gelukkig in 2007 mijn eigen praktijk. De jaren daarna ben ik mij blijven ontwikkelen en volgde scholingen zoals Dry Needling Systems, de Opleiding tot Stembevrijder van Jan Kortie. Yin yoga docentschap , Functionele Osteopathie en Integratie, Fysiodansante en Mindfulness. Verschillende manieren die het aanspreken van zintuigen, het verruimen van bewustzijn en leren centreren, gemeen met elkaar hebben.

Deze ervaringsvormen zijn de ingrediënten waar ik graag uit put om de best passende vitaliteit- of gezondheidsimpuls te kunnen inzetten tijdens een herstelproces van iemand of in een workshop voor een groep.