Mijn specialisaties

Het is een kunst om uit te vinden wat jij nou precies nodig hebt, om de beste versie van jezelf te kunnen zijn.  Zodat je in het centrum van jouw leven staat en optimaal kunt zijn wie je bent en dat kan doen waarvoor je hier gekomen bent.

Dit is een bere-interessant, avontuurlijk persoonlijk parcours. In de volksmond het leven genoemd 🙂 Met vele facetten speciaal zo ontworpen, dat niemand anders dan jij zelf dit aan kan gaan.

Persoonlijk vind ik dit bovenstaande de beste cursus ooit.

Mijn specialisatie is het ondersteunen in stukken van dat parcours, waar je vast bent gelopen of uit balans bent geraakt.

Dit disbalans kan zich ook in allerhande gevoelens uiten:

Je ligt er af, je voelt je niet fit, bent te lang en te vaak moe. Je kan je ei niet kwijt, voelt je niet blij, zit vast in je hoofd, je wil wel maar het lukt niet. Je hebt pijnklachten die komen en gaan en komen. Maar uit onderzoeken via de huisarts komt verder niets zorgwekkends, terwijl je je echt niet oke voelt.

Herken je dit of heb je klachten als slaapproblemen, hoofdpijn, migraine, angsten, paniekaanvallen, burn-out klachten, darmklachten, algehele malaise. Waar je graag een verandering in wenst?

Dan kun je een afspraak bij mij maken. Ik ga samen met jou opzoek naar wat het is wat jij nu nodig hebt om te kunnen veranderen, vernieuwen, herstellen. Er zijn meerdere wegen naar Rome en welke route neem jij?

Mijn scholing

In de jaren 90 heb ik 3 jaar Natuurgeneeskunde gestudeerd, heb ik in Azie gereisd en zong ik in een komisch theaterduo.
In 2000 heb ik de studie Fysiotherapie afgerond en de opleiding tot Pilates instructrice, het Mulligan concept en ManueleTriggerpoint therapie gevolgd.

In 2004 ben ik erg ziek geworden, een post viraal syndroom noemde de specialist het, wat 10 jaar of langer zou duren naar zijn idee. In 2006 ben ik onder begeleiding van goede hulp, gelukkig weer hersteld. Mijn voordeel is dat ik hierdoor ervaringsdeskundige ben geworden, als het gaat om onbegrepen aandoeningen.

Dankbaar

Het is zo waar, ik ben echt dankbaar voor deze periode. Ongekend wat het me gebracht heeft aan inzichten in mezelf en mijn kijk op het leven. Deze confrontatie, heeft me goed wakker geschud. Het allerbelangrijkste wat ik geleerd heb in die periode: Zorg goed voor je lichaam, het is de enige plek waar je kunt wonen.

En zo begon ik in 2007 mijn eigen praktijk. De jaren daarna ben ik mij blijven ontwikkelen en volgde scholingen van Dry Needling Systems, de Opleiding tot Stembevrijder van Jan Kortie. Yin yoga docentschap , Functionele Osteopathie en Integratie, Fysiodansante en Mindfulness.

Deze ervaringen zijn de ingrediënten waar ik uit put om de best passende gezondheidsimpuls te kunnen inzetten tijdens een herstelproces van iemand. Met als doel dat het zelf herstellend vermogen de ruimte krijgt en de gezondheid weer toeneemt.