Yin yoga

Wat is Yin yoga?

Dit is een vorm van yoga waar je je lichaam in langzaam afwisselende zittende of liggende posities op een mat, op rek brengt voor langere tijd. Yin yoga brengt je weer in contact met alles van jezelf. Het geeft je een pauze, haalt je uit de drukte en brengt je in de rust. Middels het soepeler maken van het bindweefsel. Dit verbindende weefsel is door het hele lichaam verspreid aanwezig, als een soort netwerk. De kwaliteit en souplesse ervan, beïnvloedt je algehele welzijn.

Hoe ziet het er praktisch uit

Yin yoga houdingen worden op een passieve, maar wel intensieve manier aangehouden (bv. 2 – 5 minuten). Dat is de tijd die het bindweefsel nodig heeft om daadwerkelijke verandering te creëren. Hierdoor creëer je een prikkel die voor ontlading zorgt op het gerekte gebied en dit verbeterd de doorvoeding en doorstroming en uiteindelijk je welzijn in je lichaam.

Een oplaadmoment

Yin yoga is een tegenhanger van het snelle en met talloze prikkels gepaard gaande hedendaagse leven. De afwisseling van verpozen in een yin yoga houding  en na iedere houding na te liggen en te herstellen ervan,  brengt je in steeds diepere ontspanning. De zwaartekracht en je ademhaling brengen je in het hier en nu. Meer niet, nou ja er gebeurt eigenlijk heel veel in die pauze van alle drukte. 

Wat doet het voor je

Je laad je eigen batterij op, maakt contact met jezelf en leert weer te luisteren naar je eigen lichaamstaal. Je eigen grenzen leren verkennen, herkennen en erkennen. Het effect van het beoefenen van yin yoga is een flexibeler, energetisch stabieler, beweeglijker en uiteindelijk sterker lichaam. Dit kan ook een sneller herstel geven na fysieke of mentale problemen.

Kan iedereen Yin yoga beoefenen?

Yin yoga is toegankelijk voor iedereen of je nu jong of oud bent, stijf of lenig, rond of recht, een sportief of zittend leven leidt. Yin yoga is voor iedereen die graag soepel in zijn lichaam wil blijven bewegen. Nog een ander voordeel van yin yoga, de oefeningen geven weinig tot geen kans op blessures. En je leert beter te luisteren naar je eigen lichaamstaal. Ik gebruik yin yoga tijdens de behandeling ook als therapievorm en geef groepslessen.

LESROOSTER 2024 Zomerblok

Maandagavond 2 groepen van 18.45-19.45 en 20.15-21.15 uur:
27 mei, 3, 10 & 24 juni, 1 & 15 juli

Donderdagavond 2 groepen 18.45-19.45 en 20.15-21.15 uur:
30 mei, 6, 13 & 27 Juni, 4 & 18 juli

Er zijn nog yinyoga plekken vrij. Heb je interesse, kom dan een vrijblijvende proefles volgen. klik hier om het contactformulier in te vullen en je hiervoor aan te melden.

Ik organiseer ook losse yinyoga activiteiten in combinatie met andere leuke dingen. Ben je benieuwd hiernaar, hou het nieuws op de site in de gaten of geef je op voor de nieuwsbrief hiernaast, dan wordt je op de hoogte gehouden.

De Aquarellen

De mooie aquarellen hierboven zijn gemaakt door Dina Steendam.
Wil je haar werk bekijken op instagram, klik dan hier.