Natuurgeneeskunde

Verstoor de natuur niet in haar geneeskunst.

Door het interessante leven raak je weleens uit balans en soms wat forser dan anders.  Dat gebeurt meestal niet plotseling. Je krijgt eerst verschillende signalen van je lichaam en geest aangeboden. Bijvoorbeeld aanhoudende vermoeidheid, een kort lontje hebben , terugkerende hoofdpijn, verstoorde nachtrust, spierpijnklachten, verminderde concentratie. Als je deze signalen bewust of onbewust voor langere tijd niet serieus neemt, geen aandacht geeft, negeert en gewoon aanwezig laat zijn, gaan ze stapelen en kunnen er klachten ontstaan, die je kunnen beperken in je welzijn.

Je lichaam blijft signalen sturen als er een disbalans is, net zolang dat het gehoord wordt en er iets wordt bijgesteld. Het rood brandende olielampje op het display in je auto, kun je ook niet lang negeren zonder problemen. Ik spreek uit persoonlijke neglect ervaringen van beide, lichaam en auto.

Geef je je lichaam en geest wel de tijd, juiste voeding, rust en ruimte om haar evenwicht weer te vinden, dan zal in veel gevallen herstel plaats vinden. Het zelfherstellend vermogen van ieders lichaam blijft een wonder der natuur. En meer en meer wordt duidelijk dat de omgevingsfactoren, inwendig en uitwendig, een belangrijke rol hierin spelen.

Als jou herstel uitblijft, is het de kunst om de onderhoudende factoren van jou disbalans in beeld te krijgen en de  voorwaarden te onderzoeken die nodig zijn voor jouw herstel.  

Ieder mens heeft zijn eigen route en aanpak om te herstellen, te resetten en weer in zijn of haar kracht te komen staan. Spreekt deze manier van behandelen je aan, maak dan een afspraak voor een intake gesprek. Dan ga ik samen met jou uitzoeken welke route jou zou kunnen  gaan helpen.

In mijn praktijk werk ik met de volgende lichaamsgerichte behandelvormen: