Natuurgeneeskunde

Verstoor de natuur niet in haar geneeskunst.

Door het leven raak je weleens uit balans en soms wat forser dan anders.  Dat gebeurt meestal niet plotseling. Je krijgt eerst verschillende signalen van je lichaam en geest aangeboden. Bijvoorbeeld aanhoudende vermoeidheid, een kort lontje, terugkerende hoofdpijn, verstoorde nachtrust, opgeblazen gevoel, verminderde concentratie.

Als je deze signalen bewust of onbewust voor langere tijd geen aandacht geeft en negeert, dan krijgt jouw zelf herstellend vermogen geen kans om de balans weer te optimaliseren. Grote kans dat je klachten verergeren en je welzijn fors verlaagt.

Trouwe dinaar. Zolang er een disbalans is in je lichaam, blijft het trouw signalen geven. Net zolang dat het gehoord wordt en jij er, zo goed als je kunt, naar gaat handelen. Het rood brandende olielampje op het display in je auto, valt ook niet lang te negeren zonder problemen. Ik spreek uit persoonlijke ervaring van beide, neglect van lichaam en auto.

Hallo, versta je mij? Nu is het natuurlijk wel een voorwaarde dat je in contact bent met je lichaam om de signalen te kunnen verstaan en begrijpen. En dit is vaak nog wel een dingetje in onze westerse wereld, waar denken, drukte en overload regeert.

Wonder der natuur. Maar zodra jij je lichaam en geest wel de tijd, juiste voeding, rust en ruimte geeft om haar evenwicht weer te vinden, dan zal in veel gevallen herstel plaats vinden. Dit zelfherstellend vermogen van ieders lichaam blijft een wonder der natuur. Meer en meer wordt duidelijk voor ons allemaal dat de omgevingsfactoren, inwendig en uitwendig, een belangrijke rol hierin spelen.

Zoektocht. Als jouw herstel uitblijft, is het de kunst om de onderhoudende factoren van jou disbalans in beeld te krijgen en de  voorwaarden te onderzoeken die nodig zijn om je gezondheid weer terug te vinden .  


Jij bent uniek. Ieder mens heeft zijn eigen route en aanpak nodig om te herstellen, te resetten en weer in zijn of haar kracht te komen staan.

Spreekt deze manier van kijken naar gezondheid je aan, maak dan een afspraak voor een intake gesprek met mij. Zodat ik kan onderzoeken of ik jou verder op weg kan helpen naar een blakende gezondheid. Ik werk met de volgende behandelvormen:

 

Testimonial van Marlies:

Vele jaren heb ik een angsstoornis gehad en heel veel geprobeerd om eraf te komen, van anti depressiva tot allerlei alternatieve therapieën. Heb veel geleerd in die tijd, maar de fobische klachten bleven, met daarbij de vermoeidheid en het steeds niet lekker in mijn vel zitten. Totdat ik toevallig via via bij Joan kwam. Zij liet mij de vragen invullen van de vitaliteitstest en wat bleek, de  hoeveelheid neurotransmitters in mijn lijf waren helemaal uit balans. Dus ik was al die jaren tegen de bierkaai aan het vechten!!!

Door de begeleiding van Joan met een goed voedingsadvies en de juiste voedingssupplementen, zijn mijn neurotransmitters nu weer op een goed niveau. Ik ga me weer veel beter voelen, krijg steeds meer energie, ben veel meer ontspannen, durf steeds meer te ondernemen en ben nog aan het opbouwen! Ik heb me nog nooit zo goed gevoeld. Dat belooft wat…..en ik heb er nu eindelijk vertrouwen in, dat de stijgende lijn door gaat zetten! 

Bedankt Joan, voor je adviezen, je tips, je oefeningen en je enthousiaste begeleiding!