Natuurgeneeskunde

Verstoor de natuur niet, maar help haar liever een handje.

Iedereen heeft een zelfherstellend vermogen en soms raak je weleens uit balans. Dit gebeurt meestal niet plotseling. Je krijgt eerst verschillende signalen aangeboden van je lichaam en geest. Bijvoorbeeld aanhoudende vermoeidheid, terugkerende hoofdpijn, negatieve gedachten, verstoorde nachtrust, verminderde concentratie, een kort lontje of een opgeblazen gevoel.

Als je deze signalen bewust of onbewust voor langere tijd geen aandacht geeft, krijgt jouw zelfherstellend vermogen geen ruimte om de balans weer terug te vinden. Grote kans dat je klachten verergeren en je lichamelijke en/of fysieke welzijn gestaag achter uit gaat.

Trouwe dienaar. Zolang er een disbalans is, blijft jouw lichaam trouw signalen geven. Net zolang totdat jij er gehoor aan geeft. Ter vergelijking: het rood brandende olielampje op het display in je auto valt ook niet lang te negeren zonder problemen. Ik spreek uit ervaring met betrekking tot de auto en het lichaam.

Hallo, versta je mij? Nu is het natuurlijk wel een voorwaarde dat je in contact bent met je lichaam om de signalen te kunnen verstaan en te begrijpen. En juist dít is vaak een uitdaging in onze westerse wereld, waar denken prioriteit krijgt, drukte normaal is en gevoelens worden weggestopt.

Wonder der natuur. Zodra jij je lichaam en geest de tijd en aandacht geeft en goed voor jezelf zorgt met de juiste voeding, in de breedste zin van het woord, dan zal in veel gevallen herstel plaats vinden. Dit zelfherstellend vermogen van ieders lichaam blijft een wonder der natuur.
Maar wat voedt jou nu werkelijk? Meer en meer wordt duidelijk dat omgevingsfactoren, inwendig en uitwendig, hier een heel belangrijke rol bij spelen.

Zoektocht. Als jouw herstel uitblijft is het de kunst om de onderhoudende factoren van jouw disbalans helder in beeld te krijgen. Dus de voorwaarden voor jouw natuurlijk zelfherstellende vermogen te onderzoeken en in kaart te brengen. Dit is essentieel om je gezondheid te optimaliseren.


Jij bent uniek. Ieder mens heeft zijn eigen route en aanpak nodig om na een dip weer te herstellen en weer in zijn of haar kracht komen te staan. De kunst is om er achter zien te komen wat bij jou past. Vraag om hulp als je er zelf niet uitkomt en vastloopt. Je hoeft echt niet alles alleen te doen, dat is een vergissing.

Spreekt deze holistische kijk op het leven je aan, maak dan een afspraak voor een intake gesprek.
Ik werk onder andere met de volgende behandelvormen:

 

Testimonial van Marlies:

Vele jaren heb ik een angststoornis gehad en heel veel geprobeerd om er van af te komen, van antidepressiva tot allerlei alternatieve therapieën. Ik heb veel geleerd in die tijd, maar de fobische klachten bleven, met daarbij de vermoeidheid en het steeds niet lekker in mijn vel zitten. Totdat ik toevallig via via bij Joan kwam. Zij liet mij de vragen invullen van de vitaliteitstest en wat bleek, de  hoeveelheid neurotransmitters in mijn lijf waren helemaal uit balans. Dus ik was al die jaren tegen de bierkaai aan het vechten!

Dankzij de begeleiding van Joan, met een goed voedingsadvies en de juiste voedingssupplementen, zijn mijn neurotransmitters nu weer op een goed niveau. Ik ga me weer beter voelen, krijg steeds meer energie, ik ben meer ontspannen, durf steeds meer te ondernemen en ben nog aan het opbouwen! Ik heb me nog nooit zo goed gevoeld. Dat belooft wat…..en ik heb er nu eindelijk vertrouwen in, dat de stijgende lijn door gaat zetten! 

Bedankt Joan, voor je adviezen, je tips, je oefeningen en je enthousiaste begeleiding!