Stembevrijding

Zingen maar dan anders.

Het vak Stembevrijder is een onbekend beroep. Het bevrijden van een stem, klinkt misschien pretentieus of vreemd.  Maar het vrij uit kunnen zingen, zonder oordeel of prestatiedrang heeft vaak een positieve uitwerking.

Wist je dat zingen een van de oudste vormen van expressie en communicatie is en we zingen nogsteeds; Een verjaardaglied, een clublied, slaapliedje, in een koor,  het volkslied voor een sport wedstrijd, zingen onder de douche  of in de auto. Zingen is expressie en verbindt mensen met hunzelf of met de groep. 

Het Zinguur

Is een laagdrempelige kennismaking met stembevrijding waar het accent ligt op samen zingen. Maar dan net even anders, zonder bladmuziek op allerhande manieren. Het is geen koor, het is geen cursus, het is zingen op speelse wijze. Dit is voor iedereen die van zingen houdt of het leuk lijkt om te doen.
Wanneer: Start weer in 2020
Datum en tijd en locatie volgen nog.

Kosten: 5 euro. Meedoen?
Altijd per losse avond aanmelden:
klik hier

Prive Sessie

Wil jij graag aan de slag met je eigen stem? Ontdekken welke 
muziek er in jou zit? Wil jij zingen met heel jouw hart en ziel? Of verlang je daarnaar dat te kunnen?Wil je graag uit de drukte van je hoofd en weer in contact met de rest van je lichaam middels een nieuwe manier? Het is vrij nieuw als vorm, dus als je nog vragen hebt, neem dan contact met me op.

Waar: Praktijk La Mojo in Donkerbroek Duur: 50 minuten Kosten : 50 euro
Aanmelden?
Klik hier
  

Workshop op Maat

Heb je interesse in een workshop op maat?
Voor een groep vrienden of collega’s. Zoek je een orgineel verjaardagskado, of teambuildingsdag?
Dat kan, ik geef zingsessies op maat en thema naar wens varierend van een uur tot een hele dag. Met 4 mensen of 50 mensen.
Mail of bel gerust voor informatie en overleg.

Zingen vanuit je binnenste naar buiten.

Met stembevrijding leer je stem moeiteloos te gebruiken als voertuig, waarop je alle emoties die je in je  hebt, mee kan laten varen van binnen naar buiten toe. En dan zing je jou lied, omdat het gezongen wil worden. En dat is makkelijk gezegd en vergt wat oefening om te doen.

Het zijn de zangers en zangeressen die jou werkelijk diep raken en je ontroeren, die dat aspect zeer goed hebben eigen gemaakt . Bij stembevrijding gaat het niet om zuiver perfect mooi te kunnen zingen, de focus ligt op zingen met jou aandacht en ademhaling en eenvoud als leidraad, zodat je, zonder je best te doen, gaat zingen met jou eigen stem. En je zult verstelt staan wat dat met jou doet.

Het is iedere keer weer een verassing, de route die jou stem aflegt naar buiten en de ervaring daarvan en daar gaat het om. Ervaren hoe het is datgene met jou stem in volle overgave te zingen, zonder oordeel te hebben. Dat kan, als je deze stap zet, een bevrijdende ervaring geven.

Zingen als Medicijn?

Bevrijding is het tegenovergestelde van gevangen, opgesloten, benauwd, weggestopt, onderdrukt, zwaar etc. Stel je eens voor wat dit voor effect heeft op jou welzijnsgevoel.

 Een  stembevrijdingssessie kan de volgende gezonde effecten hebben: het kan je ruimte geven, een meer ontspannen ademhaling , het kan je vitaliseren en ontstressen en je immuunsysteem activeren.

Van Stembevrijdingssessies kan je van alles leren:  het uit je hoofd te zakken, je hart in, beter te voelen. Contact herstellen met je lichaam, je zintuigen  en je emoties. Het ontdekken van je eigen moeiteloze stem en ruimte die je nodig hebt in en om je heen, om je goed te voelen. En boven al  lekker te zingen.

Voor wie?

Het leuke ervan is dat iedereen kan zingen, als je tenminste kan praten. Je zingstem (her)ontdekken en leren je eigen gevoelens en passie in je stemgeluid te leggen is een spannende uitdaging, maar voor iedereen die wil toegankelijk.

Hieronder voorbeelden waar stembevrijding ondersteunend in herstel werkt :

  • Als je aan het  herstellen bent van een  burn-out.
  • Als je last hebt van chronische stress, het ont-stressen daarvan en leren copen ermee.
  • Als je last hebt van verlegenheid.
  • Als je last hebt van angsten en depressie.
  • Als je graag  zou willen zingen, maar het niet durft omdat je denkt dat je het niet kan.
  • Als je het moeilijk vind te zeggen wat je denkt en voelt.
  • Als je last hebt van eenzaamheid.

Maar natuurlijk  ook als je wilt ontdekken wat jij met jouw  stem kan en graag wil zingen.

Wie geeft jou les?

Ik ben Joan de Blois en heb 3 jaar lang  de opleiding tot Stembevrijder gevolgd van Jan Kortie in Amsterdam, in 2015 afgerond. Ik hou zelf enorm van zingen en ben er vroeger mee opgegroeid, daar werd dagelijks gezongen.  Ik ken persoonlijk het positieve effect ervan en vind het een zeer leuke en byzondere uitdaging om mensen aan het zingen te krijgen.