Stembevrijding

Zingen is zo mens eigen, net als lopen, eten, drinken, praten en lachen.

Een stembevrijder is een geluksvogel, die met hart en ziel van zingen houdt. Zo zie ik dat althans. Het iemand helpen en ondersteunen in het bevrijden van zijn of haar stem, het ijs te breken om iemand te helpen durven zingen van een lied bestaand of niet, het samen zingen met mensen, het geven van een zangbad/ klankbad/ stemhealing. Dit alles klinkt mij als muziek in de oren en is mede de reden waarom ik stembevrijder ben.

Het vrij uit kunnen zingen, zonder oordeel of prestatiedrang, je eigen stemgeluid leren kennen en vol de ruimte te geven en je eigen lied ontdekken en te durven zingen. Te voelen wat een kracht je eigen stem heeft en hoe het als eigen medicijn kan werken voor je gezondheid. Dit is maar een greep uit de mogelijkheden van stembevrijdend zingen. Zingen alleen of samen geeft lucht, ruimte, verbinding en energie….het voelt vaak simpelweg bevrijdend.

Zingen is een van de oudste vormen van expressie en communicatie en we zingen nog steeds; op een verjaardag, op een club, een slaapliedje, het volkslied voor een sportwedstrijd, onder de douche of in de auto. Zingen werkt wonderwel verbindend. Zing maar eens een lied met een groep en kijk wat er gebeurt tijdens en naderhand.

Hart Zingen

Woensdagmiddag:
4 oktober, 1 november en 13 december 14.00-15.30
Nieuw Dinsdagavond:
17 oktober en 28 november 19.30-21.00

Is een laagdrempelige kennismaking met stembevrijding, waar het accent ligt op samen zingen. Maar dan net even anders, zonder bladmuziek en op allerhande manieren. Het is geen koor, het is geen cursus, het is zingen op speelse wijze, uit je hoofd met je hart. Dit is voor iedereen die van zingen houdt of het leuk lijkt om te doen.

Tijd: Woensdags 14.00-15.30
Dinsdags 19.30-21.00
Waar: Praktijk La Mojo
Kosten: 11,- per keer
(incl. thee)

Meedoen?
Altijd per losse les, dus 1 x kan ook. Aanmelden:
klik hier

Prive Sessie

Jouw ziel wil zingen

Wil jij graag iets nieuws proberen met zingen?
Je eigen zangstem ontdekken? Verlang je ernaar dat te durven? Wil je graag uit de drukte van je hoofd en weer in contact met de rest van je lichaam via zingen? Dit is vrij nieuw als vorm, dus als je nog vragen hebt, neem gerust contact met me op.

Waar: Praktijk La Mojo in Eesergroen
Prive sessie: 75 euro
Aanmelden?
Klik hier

Workshop op Maat

Voor feestelijke verbinding

Heb je interesse in een workshop op maat?
Voor een groep vrienden of collega’s. Zoek je een origineel verjaardagscadeau of teambuildingsdag?

Dat kan, ik geef zing sessies op maat en thema naar wens variërend van een uur tot een gehele dag. Met vier mensen of 50 mensen.
Mail of bel gerust voor informatie, prijsindicatie en overleg.

Zingen vanuit je binnenste naar buiten.

Ooh en wat vinden veel mensen het toch spannend en eng om te zingen! Waarom zou dat toch zijn? Omdat het zo persoonlijk is en je werkelijk jezelf laat horen? Gek eigenlijk, want je stem heb jij je gehele leven al. Terwijl het zingen zelf niet ingewikkeld hoeft te zijn. En dat is met veel nieuwe dingen zo, als je het eenmaal hebt gedaan denk je oooh, dat viel reuze mee, sterker nog, ik vond het erg leuk! Herkenbaar?

Stembevrijdend zingen is als het ware moeiteloos je stem te leren gebruiken, in plaats van enorm je best doen. Je zou je stem ook kunnen zien als een rivier, waarop je hetgeen wat er op dit moment in jouw leeft, mee kan laten varen naar buiten toe. Die ‘rivier’ laten stromen vergt overgave aan je stem. Wat je kunt leren. En als je dat aangaat en eigen durft te maken, dan ontdek je jouw eigen muziek in je stem. Kortom je stem inzetten als instrument om datgene wat in jou leeft, naar buiten te brengen door middel van zingen.

Stembevrijding heeft niet als doel om zuiver, perfect en mooi te zingen. Stembevrijding gaat over jouw zingen. De focus ligt op contact maken met jezelf en te zingen met jouw aandacht en ademhaling als leidraad, het liefst zonder je best te doen. En het is vaak een verrassende en bijzondere ervaring.

Zingen als Medicijn?

Ja, als je het zo bekijkt: een sessie stembevrijding kan je meer ruimte en opluchting geven, een vrijere ademhaling en meer energie, het kan je ontspannen en het kan stress verlichten. Zingen brengt je in contact met jezelf en/of met anderen, het opent, haalt de druk eraf. Dit zijn allemaal positieve impulsen voor je gezondheid en het geeft je immuunsysteem een boost.

Door stembevrijding kan je van alles ervaren en leren over jezelf:  Het leren staan voor jezelf, je ruimte in nemen. Contact herstellen met je lichaam, je zintuigen en je emoties. Aanwezig te zijn in het moment. Het ontdekken van je eigen stem en bovenal te ontdekken hoe lekker zingen is. Hoe je door samen te zingen gemakkelijker contact maakt.

Alles is energie

Nog een andere kijk: als je bedenkt dat alles uit energie bestaat en alles zijn eigen trillingsfrequentie heeft. Iedere cel van jou, iedere emotie, al jouw inwendige water (we bestaan voor zo’n 65% uit water), alles trilt. En zingen is een en al vibratie……een lied gevuld met woede of een lied gevuld met liefde, heeft een verschillend impact op jouw gestel.

Voor wie?

Iedereen kan zingen, als je tenminste kunt praten. Je zingstem (her)ontdekken en leren je eigen gevoelens en passie in je stemgeluid te leggen is een spannende en leuke uitdaging. En zodra je verlangen en zin om te zingen groter wordt dan je angst ervoor, wil je vanzelf een keer zo’n uitdaging aan gaan..

En stembevrijding werkt ook ondersteunend en helpend:

  • Als je last hebt van chronische stress
  • Als je last hebt van verlegenheid
  • Als je last hebt van angsten en depressie
  • Als je graag zou willen zingen, maar het niet durft omdat je denkt dat je het niet kan.
  • Als je last hebt van eenzaamheid.

Wie geeft jou les?

Ik ben Joan en ik ben stembevrijder. Voordat ik wist dat dit beroep bestond, was ik graag bezig met zingen. Ik ben er mee opgegroeid, er werd bij mij thuis altijd gezongen, dus voor mij is het normaal. Ik heb altijd van improviserend zingen gehouden, lekker vrijuit. De tweede stem zoeken naast een bestaande melodie. Zingen geeft mij ontspanning, het ontlaadt en maakt mijn hoofd leeg. En ik vind het eenvoudig weg heerlijk om te doen, alleen of samen. Dus hoe fijn dat er dan zo’n beroep bestaat. Ik heb in 2016 de opleiding tot Stembevrijder bij Jan Kortie in Amsterdam afgerond.

Ben je nieuwsgierig geworden?
Neem dan eens vrijblijvend contact met me op. Dat kan je soms net even dat zetje geven, waardoor je dit durft. Ik weet namelijk als geen ander hoe spannend het is om die stap te zetten. Wie weet, tot zings 😉