Wat je eet, ben jezelf

6 December 2019
December 06, 2019  @  00:00 December 06, 2019  @  00:00

Alles wat jij in je lichaam stopt aan eten en drinken, is de brandstof voor jou spijsverteringssysteem en ja de  kwaliteit ervan heeft invloed op je gezondheid. En enorm op het functioneren van je hersenen. Ik geloof dat iedereen dit dat van nature snapt, maar deze natuurlijke intelligentie wordt wel eens genegeerd of wegstopt. Iedereen die weet hoe het zit met een diesel en benzine auto, vindt het onlogisch en een beetje dom, als je diesel in een benzine auto gooit, want dan gaat hij stuk.

Wat voor een type “auto” ben je eigenlijk? Om maar de boute vergelijking te maken. Ga jij goed op Diesel of juist niet.
Als je lekker aan het leven bent en je lichaam prettig, sterk en soepel voelt, nagenoeg geen klachten hebt, je buik in normale proporties met de rest is, je fris bent in je hoofd en de dag je toelacht, dan heb je een grote kans dat je de juiste brandstof inneemt.

Gezond eten is voor iedere volwassene echt zijn eigen verantwoordelijkheid. Dat kan je helaas op niemand anders afschuiven. Het goede nieuw is: je hebt een grote invloed op jouw eigen gezondheid en welzijn, want jij bent degene die het eten in jouw mond stopt. Is eten en voeding niet echt je ding, vraag hulp om meer inzicht en kennis over jezelf te krijgen.

Echt, zodra je de tijd neemt om te leren waar jou lichaam goed op gaat qua voeding, door naar jezelf te luisteren en jij jouw eigen lichaamstaal leert verstaan en dit serieus durft te nemen,  weet ik zeker dat je veel beter gaat voelen en gaat weten wat gezond voor je is en wat niet.

Tips voor beginners:
1. Zorg dat als je wat eet,  je er echt van geniet. Maar dan echt van geniet. Maak je eetmoment tot een minifeestje voor jezelf. Proef, ruik, kauw, geniet van de smaak en van je pauze moment.

2. Skip het eten wat je vaak tot je neemt, waar suikers, E-nummers, kleur-, geur- en smaakstoffen aan toegevoegd zijn en vervang deze voor een gezondere versie daarvan. Hoe weet je dat? Lees op de verpakking de ingrediënten.

3. Kijk eens op instagram Beetrootrose, zij maakt de meest lekkere recepten, alles vegan, met een hoog smulgehalte en praktisch haalbaar voor ook de mindere keukenkunstenaars.

Succes!